Home

 Para más información.

Des de fa anys, s’han iniciat diverses iniciatives amb l’objectiu d’afavorir la compartició i la  integració de processos clínics entre els diferents nivells assistencials, lamentablement els resultats han estat limitats, principalment, per la persistència de models de finançament que no ho afavoreixen (en molts casos ho impedeixen) i també per l’asimetria en la capacitat de negociació entre els hospitals i l’atenció primària.

Als Estats Units d’Amèrica, des de fa uns anys i a partir d’un cert redescobriment de l’Atenció Primària, estan treballant, dins del entorn de la sanitat finançada públicament (Medicare i Medicaid), en promoure un nou model organitzatiu i de finançament que han anomenat ACO. Aquesta aproximació ha generat una important expectativa tant en el entorn de la política sanitària com en els professionals sanitaris. Molt sintèticament, es tracte de compartir processos clínics entre l’AP i els hospitals, segons el acords que prenguin clínics d’ambdós nivells, en base a repartir els costos històrics d’aquest processos, sota el principi de mútua transparència, manteniment de la qualitat i un cert nivell d’assumpció de risc o compartició de beneficis. Després de diversos pilotatges el procés s’inicia a principis del proper any.
En paral·lel al projecte de les ACO i en aquest cas també en desenvolupament en alguns països europeus, s’està promovent el concepte dels “Episode Bundled Payments”, segmentació del pagament de processos compartits, molts d’ells en malats crònics.
Ambdós temes sembla ser que marcaran les agendes sanitàries dels propers anys, amb un important impacte en el nivell organitzatiu, redefinició de processos e introducció de les TIC al sector salut.
L’objectiu del workshop és compartir el coneixement actual sobre el tema i valorar les avantatges e inconvenients d’iniciar una aproximació a aquest tema en el nostre entorn.

Anuncios

Responder

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Cerrar sesión / Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Cerrar sesión / Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Cerrar sesión / Cambiar )

Google+ photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google+. Cerrar sesión / Cambiar )

Conectando a %s